Wednesday, August 15, 2007

Mari Mengundi.....tak lama lagi no..

Ade ke patut kita rakyat Malaysia yang dah 50 tahun MERDEKA (kira negara modern la..membangun kalo tak maju pun...hehe tak maju ke?) disuruh pakai dakwat kat kuku nak tanda yang kita sudah mengundi, dan yg dakwat tu plak sebulan baru ilang...mak oiii....gile pe nii... suruh seluruh warga Malaysia yg boleh mengundi lepas mengundi kena calit sikit.


Tak percaya kat rakyat sendiri....ape guna ade pengawal kat pusat mengundi tu....rasa cam balik ke zaman batu plak....


Boleh bayangkan rupe rakyat Malaysia selepas pilihanraya...... kuku semua itam je...

Tak terfikir ke oleh kerajaan kalau orang yang nak mengundi sangat tu dianiaya?...semua kuku orang orang tu dgn sengaja dicalit ngan ink itam tu? dicalit dengan paksa sebelum mengundi ape macam?............boleh bayang kan sape menang?.....pembangkang la...bab calit palit ni expert...hehehe....depa manyak ink la

And artist2 tu....terpaksa la...berehat dari berlakun sebulan nak bagi ilang ink..


SAYA ANAK MALAYSIA............

MERDEKA!
MERDEKA!!
MERDEKA!!!

8 comments:

arsaili said...

ahakss..tak pernah mengundi..tak pernah cukup umur...ehehe

yanglerni said...

arsaili!!!....jgn tak mengundi.. pos dari australia pun boleh..

Goimaalik said...

Tak pernah ngundi, dan tak akan mengundi. I will hold to Allah promise. Tahan sampai "masa".

Anyway that dakwat thing is because masalah undi hantu yang dok dilepas oleh BN la'gna[t]u-(a)llah.

Tapi still kelentong, sebab tanda kat kuku ajos. Bole sapu varnis translucent dulu atas kuku sebelum pi undi dan kena tanda.

Kalau penipu tuh... memang jenis penipu gak. Citt...

yanglerni said...

hehe Goi...mmg tak penah berubah...lol

goimaalik said...

Eh... Goi dah berubah laa. Mayat pun berubah jadi tanah. Tapi kalau dah pegang Al-Islaam, main ubah-ubah susah laa.

Dulu ikut gak benda nih semua. Tapi sebenarnya benda nih distraction dari tujuan asal Allah beri Al-Islaam.

Allah suruh Al-Muslimuwn letakkan SELURUH DUNYA bawah Al-Qur^aan, bukan letak Al-Qur^aan bawah dunya.

Tapi nak baut camno? Maalayu suka enjoy dari buat apa Allah suruh. Lebih cinta dunya dari al-aakhira[t]. Mulut kata lain, tapi realitynya lain dgn Maalayu nih. So kita tunggu ajos laa 'azaab Allah atas qawm kita. Pasti datang punya satu hari. Sebab qawm kita dah terputus dari Umma[t]. Al-Islaam kita pegang jenis yang chokia: Al-Islaam via Al-Maalayu. Bukan Al-Islaam yang "global".

yanglerni said...

Goi...yang pun nak jadi mcam goi gak tapi ada la sedikit kekurangan but..tak la pulak hingga membelakangi hukum hakam Islam. Tau goi marah pasal lagu tu kan?..hehe slowly goi... nanti i will change.. no more lagu or yg berkenaan dgn nya.....Amin.

goimaalik said...

Lagu apa lak? Goi tension dgn Maalayuwn nih. Suka belakang Al-Qur^aan dan A(l)-ssunna[t]. Nanti deipa gak yang rugi. Deipa ingat asal sebut shahada[t] dah terlepas. Baniy Israa^iyl dulu sama gak, tapi akhirnya kena la'gna[t]. Sampai skrang baniy Israa^iyl masih percaya satu tuhan, tapi Allah tak terima mereka sebab deipa buat nafsu sebagai tuan deipa.

As for Yanglerni dgn al-lagu (cam dekat plak bunyinya dgn Al-largwa, kalau di 'arabkan Al-lagh, mirip benar plak dgn al-largw. lololol). Goi pun tau changes tak datang mendadak, infact yang datang mendadak slalunya tak lasting. Anyway, its good to hear yanglerni has the 'a'z'zaam tuh move towards the life of A(l)-ssunna[t] (its a lonely and "distressful" life though). Hope you will achieve, inshaa^Allah. May Allah smile upon you good lady. Amiyn.

Haa nih raya dah nak dekat. Bila hari raya tuh... dengarq lagu puas-puas. lolol.

yanglerni said...

hehe Goi...lagu raya mmg suke dengaq

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...